logo

esports Mataró

Lamine Yamal condueix Espanya a la final de l’Eurocopa

El jove futbolista de Rocafonda ha estat clau a la semifinal disputada contra França fent un dels millors gols de la competició fins ara.

per Laia Sanmiquel| Compartir

Lamine Yamal no es cansa de fer història. Amb tan sols 16 anys, continua trencant rècords de precocitat. Els últims, han tingut lloc aquest dimarts a la nit en el partit de semifinals que Espanya ha disputat contra França. Un duel que difícilment podrà oblidar el jove futbolista de Rocafonda.

Al minut 21, i quan l’equip dirigit per Luís de la Fuente perdia per 0 a 1 després del gol de Kolo Muani, Lamine Yamal s’ha vestit de superheroi. Només ha necessitat 5 segons per fer esclatar l’alegria a la selecció. Pilota a la frontal, finta que deixava plantat a Rabiot i, sense pensar-s’ho dues vegades, xut potent a la vegada que col·locat amb cama esquerra que ha acabat entrant a porteria. L’empat ha tornat a situar-se al marcador i Espanya entrava de nou al partit. Quatre minuts més tard, Dani Olmo ha fet el definitiu 2 a 1 que ha certificat el bitllet per la final.

Lamine Yamal, futbolista de Rocafonda: Estic molt feliç per la victòria i pel bitllet a la final. No sé si és el millor gol del torneig però per mi ha estat molt especial. Al final, és el meu primer gol amb l’absoluta.

Luís de la Fuente, seleccionador de la Selecció Espanyola Masculina de Futbol: Ha estat una genialitat, producte d’un geni. És un futbolista que tots sabem el que és. L’hem de cuidar molt. Li aconsello que segueixi amb la mateixa humilitat i treballant amb els peus a terra. Pot ser cada dia millor, pot seguir creixent... però amb aquesta actitud, professionalitat i maduresa.

Un gol amb cama esquerra de Lamine Yamal va situar l'1 a 1 al marcador contra França. / Selecció Espanyola Masculina de Futbol

Amb aquest gol, Lamine Yamal s’ha convertit en el futbolista més jove en marcar en una Eurocopa (16 anys, 11 mesos i 26 dies). Un nou rècord que s’acumula al de debutant i assistent més jove, també, en aquest torneig. I per si no n’hi hagués suficient, va ser nomenat com a millor jugador del partit.

El davanter mataroní sembla no tenir sostre. La propera oportunitat per veure de què és capaç serà diumenge 14 de juliol, data fixada per la final de la competició continental.

Lamine Yamal, futbolista de Rocafonda: Des del minut 60 he estat pensant que estàvem a punt d’anar a la final. Quan ha xiulat l’àrbitre he estat molt feliç. Sempre recordo l’última Eurocopa que vaig viure amb els meus amics a un centre comercial (Mataró Parc). Estic molt content perquè és un somni arribar a la final amb la selecció absoluta.

Amb 17 anys acabats de fer – el seu aniversari és dissabte- Lamine Yamal tornarà a vestir-se de vermell per intentar ajudar Espanya a guanyar la que seria la seva quarta Eurocopa.