logo
profile

esports|economia Mataró

La Volta també deixa rastre en hotels i restauració

AL'impacte econòmic del pas de la cursa ciclista s'ha notat en establiments de la zona del Camí de la Geganta i l’hotel URH Ciutat de Mataró

per Laura Cera| Compartir


L’impacte d’un esdeveniment com La Volta es pot mesurar de moltes maneres. Un dels indicadors que deixen més rastre és l’econòmic. Què suposa el pas d’una prova d’aquest nivell per la ciutat? La primera repercussió s’acostuma a trobar als hotels, on afecta positivament en clau d’ocupació però també de preu mig. Un any més, a l’hotel URH Ciutat de Mataró s’hi han allotjat dos equips, però també desenes d’efectius dels Mossos d’Esquadra. En total, prop de 90 habitacions.

Iñaki Atxurra, director hotel URH Ciutat de Mataró: Hem tingut moltes més habitacions per a Mossos d’Esquadra que per a equips. Normalment, quan La Volta passa per Mataró, sempre allotgem equips i, des de l’any passat, també efectius de l’organització com aquests Mossos. Cada any col·laborem amb l’agència de viatges que s’encarrega de La Volta i quan han de fer parada a Mataró sempre compten en nosaltres. Això té una gran repercussió i, a més, la gent en surt contenta, així que el proper pas és que reservin ja de cara a l’any que ve.

Però si hi ha un lloc on s’ha notat especialment l’impacte econòmic del pas de La Volta per Mataró, ha estat la zona del Camí de la Geganta, des d’on ha sortit la segona etapa de la prova ciclista. En aquest sector l’estela de La Volta s’ha fet notar sobretot amb l’afluència de clients en bars, cafeteries i algun restaurant que han notat un repunt. Ho han fet, en la majoria de casos, en les hores prèvies a la sortida.

Dani Barberan, cafeteria El Mossec: Hem notat una mica més d’afluència. Sobretot clients nostres que feia temps que no venien perquè potser ja no treballen per aquí o no porten els nens a l’escola de davant. Alguns han aprofitat la seva afició pel ciclisme per parar a esmorzar abans de la sortida de l’etapa. De fet és quan ho hem notat més, perquè pels volts de les 12 no era hora de prendre res. Per tant, la gent ha vingut a abans per esmorzar.

Diego, cafeteria Fem un Cafè: Ho hem notat bastant, hem tingut molta més clientela que un dimarts normal. Sempre es nota quan hi ha esdeveniments com La Volta, sobretot en hores puntuals. Cap a quarts d’onze ja tenia la cafeteria plena, tant dins com fora.

Els restauradors de la zona es mostren satisfets, tot i que alguns consideren que si el pas de La Volta hagués tingut lloc en cap de setmana l’impacte hauria estat més alt. Sigui com sigui, un any més, la cursa ha deixat empremta a la ciutat.

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.