logo

societat Mataró

La cooperació, clau de l'èxit de la nova cantina de l'Institut Miquel Biada

Els alumnes del PFI d’auxiliar de cuina i serveis de restauració i els nois i noies de la Fundació Maresme sumen esforços per tirar endavant el servei diari de la cantina.

per Laia Sanmiquel| Compartir


A primera hora del matí s'inicia l'activitat a la renovada cantina de l'Institut Miquel Biada. Entrepans, croissants, pastissos... formen part de l’àmplia l’oferta gastronòmica d’un espai que s’ha recuperat gràcies als alumnes del Programa de Formació i Inserció, el PFI, d’auxiliar de cuina i serveis de restauració.

 

Gerard Serra, professor tècnic del PFI d’auxiliar de cuina i serveis de restauració de l’Institut Miquel Biada: L’objectiu principal és que l’alumnat que tenim pugui treballar en una situació real que és el que els portarà al món laboral més endavant. Cohesió de grup, ordre, neteja, comunicació, serietat, responsabilitat...

 

En el cas dels estudiants d’aquest PFI, s’encarreguen del servei comprès entre les 10 i les 11 del matí. Per molts, és una bona oportunitat tenint en compte que, com en el cas d’en Mohamed, el dia de demà voldrien dedicar-se a la restauració.

 

Mohamed Bensaliman, alumne del PFI d’auxiliar d’hoteleria, cuina i serveis de restauració: M’agrada cuinar i vaig veure que aquí hi havia una cantina on podia fer pràctiques, treballar una mica i veure com és el món laboral. La veritat és que m’agrada molt i estic molt satisfet.

 

La riquesa d’aquesta cantina és la cooperació entre els alumnes del centre educatiu i els nois i noies de la Fundació El Maresme els quals, a partir de les 11 del matí, agafen el relleu per mantenir el servei fins a la una del migdia.

 

Miguel Ángel Nieto, cuiner de la cantina de l’Institut Miquel Biada: Ara estic aquí per treballar i m’agrada molt. A mi m’agrada fer entrepans i preparar croissants.

 

Des que l’espai ha tornat a obrir les portes, la implicació i esforç de tots els que hi treballen ha permès ser més ambiciosos. Ara, per exemple, són capaços d’assumir la preparació de dinars pel professorat o d’oferir esmorzars freds i calents. Un dels dies que més recorden tant els alumnes del PFI com els nois i noies de la Fundació El Maresme és quan la consellera d’Educació, Anna Simó, va visitar el centre.

 

Albert Chinchón, cambrer de la cantina de l’Institut Miquel Biada: Va venir i vam fer un entrant, un plat com de carn i de postres un brownie amb gelat. A més, vaig tenir el privilegi de servir-li un cafè sol d’aquests tan bons que faig jo. Em va dir que la vaig cuidar molt.

 

El PFI d’auxiliar de cuina i serveis de restauració és molt recent a l’Institut Miquel Biada. De fet, va entrar dins l’oferta formativa del centre l’any passat i un dels objectius que es van fixar va ser la recuperació de la cantina. Una meta que no s’hauria assolit sense l’esforç i el treball colze a colze dels estudiants i de la Fundació El Maresme.

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.