logo
profile

societat Santa Susanna

És possible un turisme compromès amb el medi ambient?

L’hotel Atzavara de Santa Susanna, exemple en la gestió sostenible de l’aigua i els residus, aplica mesures diàries per reduir l’impacte ambiental de la seva activitat

per Laura Cera| Compartir


Aquests últims mesos els hotels han estat molt pendents de l’aigua i de si podrien obrir i omplir les seves piscines, un gran reclam del sector especialment a l’estiu. Després de rebre trucades de preocupació dels clients i de valorar possibles alternatives per aprofitar, per exemple, l’aigua de mar, finalment la temporada turística per excel·lència estarà marcada per la normalitat. Ara bé, quin és el compromís dels hotels amb el medi ambient durant l’any? Quines mesures poden aplicar en el dia a dia per reduir l’impacte de la seva activitat?

A l’Alt Maresme, on els hotels ocupen gran part del territori, hi ha establiments que aposten per la gestió sostenible de l’aigua a partir de diversos sistemes. És el cas de l’hotel Atzavara, que va obrir portes fa dos anys.

Eric Garcia, director general de l’hotel Atzavara de Santa Susanna: Des dels nostres inicis apliquem mesures per reduir el consum d’aigua. Recollim tota l’aigua de la pluja que cau a les nostres terrasses, l’emmagatzemem i posteriorment la fem servir per regar els nostres arbres i plantes. Un reg que, alhora, és un sistema de gota a gota que aprofita l’aigua al màxim. També tenim airejadors a les aixetes, els lavabos són de doble descàrrega tenim tot el terrat cobert d’una coberta vegetal que serveix d’aïllant tèrmic i també ens ajuda a reduir el consum en energia.

Però la sensibilitat mediambiental pot anar més enllà de l’aigua. Hi ha hotels com aquest de Santa Susanna que ostenten el distintiu Biosphere, un certificat que s’atorga als establiments turístics que demostren tenir un alt compromís amb la sostenibilitat. Els clients, però, també estan cada vegada més conscienciats. Les empreses que lloguen espais a hotels per fer-hi estades, formacions o congressos busquen establiments que estiguin en sintonia amb les seves polítiques de sostenibilitat.

Eric Garcia, director general de l’hotel Atzavara de Santa Susanna: Ara mateix moltes de les empreses que acollim al nostre hotel ens demanen que no fem ús de plàstics, s’interessen molt per la nostra política de sostenibilitat i pregunten quines accions fem, per exemple, relacionades amb el consum d’aigua o el reciclatge.

Una aposta per un turisme compromès amb el medi ambient que sembla que va a l’alça fins i tot en sectors d’on tradicionalment ha penjat l’etiqueta contrària.

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.