logo
profile

cultura Mataró

El Mediterrani del futur de l'escola Anxaneta, millor comparsa de la Rua

La desfilada ha comptat amb menys grups participants que l'any passat, però ha tornat a demostrar que és l'acte popular més participatiu del carnaval mataroní

per Lluís Martínez| Compartir


Després d'una Cavalcada de Reis passada per aigua, la pluja ha tornat a fer la guitza per Carnestoltes, però ha respectat la Rua, l'acte més popular i participatiu del carnaval mataroní. Tot i que hi ha hagut menys comparses que en edicions anteriors, algunes d'elles han estat especialment nombroses amb més de 100 membres i han lluït durant tot el recorregut. S'hi ha pogut veure papallones d'un jardí encantat, mims flamencs, la baralla de cartes d'Alícia en el País de les Meravelles, un exèrcit de clips o unes abelles ben equipades.
 

La desfilada ha fet una exhibició d'originalitat i de disfresses de tota mena de força nivell que ha acabat al Recinte Firal del Parc Nou. Després d'escoltar l'arenga d'en Pellofa i de fer ballar tothom, tocava saber qui guanyava els premis. La millor comparsa familiar ha anat a parar a l'única que hi optava, Els Pegasus.
 

A banda del vestuari, la posada en escena o la música, una de les característiques més ben valorades era la sostenibilitat i en els guardons a millor comparsa gran s'hi ha notat. El tercer premi, dotat amb 500 euros, ha anat a parar a l'escola Angeleta Ferrer amb la proposta Mare Nostrum; i el primer, de 1.500 euros, a l'AFA de l'escola Anxaneta amb Benvinguts al Mediterrani del futur. Per la seva banda, els mims flamencs de la Penya Cultural Al-Andalus ha rebut el segon premi, de 700 euros.


Un cop acabat el lliurament de guardons ha començat la música i el ball, que des de fa 7 anys organitza l'Esplai Garbí. Qui ha obert foc ha estat el grup Els Miops, però la nit ha de seguir amb més propostes musicals fins ben entrada la matinada, si la pluja no torna a fer acte de presència i ho acaba esguerrant.

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.