logo
profile

esports Gandia

El Mataró Parc Boet perd contra el Jaén (96-81) i diu adéu a l’ascens a LEB Plata

Un parcial de 18-2 en els primers minuts del segon quart ha obligat el conjunt mataroní a jugar a la contra la resta del partit

per Jordi Rabassa / Maria Navarro| Compartir

El Mataró Parc Boet ha perdut totes les opcions per ser la temporada que ve a la LEB Plata després de la derrota encaixada aquest dissabte contra el Jaén Paraíso Interior en un partit en el qual, a la vista dels resultats de les dues primeres jornades, la victòria comportava l’ascens directe o, en el pitjor dels casos, tenir accés al partit de repesca de diumenge.

El començament del partit ha estat immillorable per als mataronins que han anat per davant en el marcador fins a l’últim minut quan els andalusos han capgirat lleugerament la situació i han aconseguit arribar amb un 20-18 a favor al final del primer quart.

El panorama ha canviat per complet al segon quart. Abans que s’arribés a la meitat d’aquest període, el Jaén li ha endossat al Boet un dolorós parcial de 18-2 que ha permès al conjunt andalús col·locar-se amb un marge de 18 punts (38-20) que, malgrat totes les alternatives que s’han produït al llarg del partit, l’han condicionat i de quina manera. Els mataronins han aconseguit passar del 18 punts a només 8 (47-39) en arribar al descans.

Aquesta retallada no ha tingut continuïtat en el tercer període. Al cap de tres minuts i escaig d’haver-se reprès el joc, el Jaén recuperava un avantatge considerable de 15 punts (56-41). Però una altra vegada el Boet, de mica en mica i de manera imperceptible han anat escurçant aquest marge fins a només 3 punts (70-67) a 30 segons del final del tercer quart.

Però 3 punts dels andalusos en els últims segons d’aquest període i un parcial de 5-0 al començament de l’últim quart  han permès el Jaén recuperar la iniciativa en el marcador. És cert que el Boet en un últim esforç per igualar el marcador s’ha col·locat a 8 punts (79-71) quan encara faltaven 6 minuts i mig de joc. Però ha estat l’últim intent. Jugant amb el temps i sobretot amb les presses del rival, el Jaén ha gestionat perfectament el tram final del partit i s’ha anotat una victòria (96-81) que, pel cap baix, l’assegura jugar demà diumenge la repesca per pujar a la LEB Plata.

Jaén Paraíso Interior: Agudo, Delgado (10), Pereira (1), Nosa (6), Idris (9), Ramos, El Otmani (19), Molina (12), S. Melero (17), D. Melero (6), Barrios (3) i Alemán (13).

Mataró Parc Boet: E. Nogués (2), M. Fons (2), G. Rodríguez (11), A. Ruiz (10), B. Álvarez (4), I. Martínez (11), A, Sánchez (22), B. Borrero, A. Peiró, A. Serra (14) i P. Bassas (5).

Àrbitres: Manuel Miño Castro i Saúl Pérez Hernández

Parcials: 20-18, 27-21, 26-28 i 23-14