logo
profile

economia Mataró

Casa Parera, reconeguda per la Guia gastronòmica Macarfi

El restaurant, ubicat en una casa modernista del carrer Nou, ha estat escollit com a tercera millor obertura de l’àrea de Barcelona

per Clara Sánchez | Compartir


Casa Parera és un restaurant familiar que funciona des del mes de març de l’any passat al carrer Nou de Mataró. La parella formada per l’Anna Carbonell i l’Agustí Gómez aixequen cada dia la persiana i preparen amb cura les taules dels dos salons on ofereixen dinars i sopars. Als fogons, el cap de cuina, Robert Lechuga, que treballa amb cura per omplir els plats dels seus comensals amb una cuina de temporada, tradicional, però amb un toc innovador.

En aquests pocs mesos en funcionament, l’equip ha aconseguit consolidar clientela fidel que els visita cada setmana i, a més, han rebut el reconeixement de la Guia Macarfi d’aquest any en la categoria de Rookies. Casa Parera ha estat escollit com el tercer millor restaurant d’obertura recent a l’àrea de Barcelona, en un top 10 que encapçalen els restaurants Azul Rooftop Barceloneta i Colmado Múrria.

 

Robert Lechuga, cap de cuina: Es premia les noves obertures de l’any anterior i hem quedat en número tres, en tercera posició, i estem molt contents. Els clients, al final, això ho veuen, i molts ens han vingut a felicitar.  Per nosaltres és el client que ve dia a dia, perquè per molts premis que tinguis, volem ser feliços i fer que això funcioni.

 

Anna Carbonell, propietària: A nosaltres ens agrada molt la clientela que repeteix. Tenim clients que venen cada setmana i per nosaltres, això és el millor premi, que hi hagi clients que cada setmana els veiem, que ja són família. La nostra idea és anar fent créixer aquesta família, aquesta comunitat, per nosaltres és el nostre objectiu.

 

L’Anna i l’Agustí venen de família vinculada amb la restauració. De fet, ella és neta de la reconeguda pastisseria Uñó. Per la passió per la gastronomia i amb aquest arrelament al sector, feia temps que pensaven a obrir un restaurant. Però no va ser fins que van tastar la cuina d’en Robert i van trobar la casa modernista que que els acull que van decidir fer el cop de cap. El resultat és un restaurant molt acollidor on s’hi ofereixen com a plats estrella ensaladilla russa, el brioix de Ca l’Uñó amb fricandó de galta ibèrica, les truites i fritures o els ous ferrats amb calamarsons. El projecte, a més, va acompanyat de la voluntat d’implicar-se en la ciutat, el seu comerç i les seves entitats.

 

Anna Carbonell, propietària: Venim les famílies del sector de la gastronomia i quan vam conèixer en Robert, que és el xef, durant la Covid. El vam veure cuinar, vam tastar el seu menjar més d’una ocasió i vam veure que era el que volíem, el que ens agrada i la idea que teníem. I quan vam trobar el local, vam parlar amb en Robert i vam veure que anàvem tots una mica en la mateixa línia, doncs va ser quan va sorgir Casa Parera.  

 

Robert Lechuga, cap de cuina: Cuina de mercat o temporada, si no faig temporada no seria jo, per família d’agricultors, pescadors i caçadors. Molta cullera i molta cuina tradicional i portar-la a la cuina actual de vanguardia, però sense marxar gaire de la cuina tradicional.  

 

Agustí Gómez, propietari: Igual que tenim proveïdors de matèries primeres de proximitat que estan a les places del voltant o la pastisseria Uñó, que ens subministra alguns dels productes del dia a dia,  també tenim la participació de la Fundació Maresme que s’encarreguen de la neteja dels tovallons, que són de teixit i s’han de rentar a mà.

 

Un dels elements que els propietaris del restaurant volen potenciar és el seu emplaçament en una casa modernista. Casa Parera, que dona nom al restaurant, és una casa de cos, que data del 1894, dissenyada per Josep Puig i Cadafalch per encàrrec de l’empresari tèxtil, Miquel Parera i Partegàs. El llegat modernista es pot apreciar al sostre de l’interior del restaurant, que va ser restaurat per la Universitat de Barcelona just abans de l’obertura, però també en la façana, on es poden veure esgrafiats amb elements florals i motlluratge goticista d'estuc sobre la llinda dels balcons. També hi ha dos relleus esculpits obra d'Eusebi Arnau i destaquen les màscares de pedra, d’on surten dues canonades d'aigua. Tots aquests elements, fan que Casa Parera sigui una de les parades de la ruta modernista de Mataró.

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.