logo
profile

cultura Mataró

Àvia Remei: "Quan vaig als pobles petits, venen les senyores i també els marits, que no van al camp"

Remei Ribas, amb gairebé 90 anys, segueix activa parlant de cuina arreu de Catalunya. Ho explica a l'Entrevista de Mataró Ràdio

per Pep Andreu| Compartir


Remei Ribas, la popular Àvia Remei, autora de diversos llibres de cuina amb milers d'exemplars venuts, ha explicat avui a l'Entrevista de Mataró Ràdio que ella no és cuinera. L'Àvia Remei diu que ella és una mestressa de casa que cuina. Això sí, amb gairebé 90 anys, continua voltant per tota Catalunya omplint sales per explicar els secrets de la cuina casolana.

 

 


REMEI RIBAS AGUILERA, Àvia Remei
Soc mestressa de casa. No. Aquí hi ha una cosa que no a tothom els agrada que hi sigui, perquè com que no tinc cap títol de res. Ara hi ha subvencions, et donen beques. Però a la meva època, per anar a estudiar cuina, no hi havia ni una classe. Jo he estat nou anys donant classes de cuina en un col·legi. Nou anys!
Quan vaig a aquests pobles petits, la gent és molt oberta. Com que tothom es coneix, les senyores es fan la seva propaganda. El dia que vaig a un d'aquests pobles petits, els marits no van al camp. Venen tots a sentir-me.
No hi ha ningú que expliqui els secrets. Tothom s'ho guarda. Això està malament. Els secrets, un cuiner no te'ls explicarà mai.



L'Àvia Remei fa una xerrada el dimarts 27 de febrer al Casal de Barri Les Esmandies. Parlarà dels plats típics de Setmana Santa i explicarà alguns secrets, com els que ha avançat a l'espai L'Entrevista. I una recomanació: el millor bacallà és el que té espines: "És com el pernil. El del costat de l'os és el més bo".
Remei Ribas ha escrit diversos llibres de cuina, amb títols com "La cuina de l'Àvia Remei", "Plats i secrets de l'Àvia Remei", "L'Àvia Remei talla el bacallà" o "Les millors postres de l'Àvia Remei".

 

 

 

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.