
Una trentena de cellers catalans enceten el vi novell a Can Jalpí
Una trentena de cellers catalans enceten el vi novell a Can Jalpí
Arenys de Munt torna a acollir la festa del vi natural i novell del Maresme amb la voluntat de reivindicar aquest sector primari
Arenys de Munt torna a acollir la festa del vi natural i novell del Maresme amb la voluntat de reivindicar aquest sector primari
per Marta Gómez| Compartir
Desenes d'ampolles de vi amb una cosa en comú: contenen vi respectuós amb la salut del medi ambient. Aquest dissabte ha tingut lloc la festa del vi Natural i Novell del Maresme, la NaNo. Una trentena de cellers d’arreu de Catalunya han vingut a mostrar les seves singularitats. Com cada any coincidint amb la celebració de Sant Martí, la data on tradicionalment s’enceta el vi novell, s’aprofita per reivindicar el paper del sector primari i la gestió respectuosa del món del vi natural.
Cristina Prats Dorca, Associació ‘Pensa en vi’ organitzadora de la Festa del Vi Natural i Novell: El que tenen en comú tots aquests cellers és que fan vins naturals. És a dir, no s’hi afegeixen sulfits, són llevats salvatges i autòctons que fan fermentacions espontànies, i ni filtren ni clarifiquem. Deixem tot el raïm amb tota la seva essència.

És la sisena vegada que es reuneixen aquí al parc de Can Jalpí d’Arenys de Munt petits productors que treballen la terra amb respecte per poder elaborar vins saludables, naturals i sostenibles. De fet, n’hi ha de la comarca del Maresme, com el Celler David Maltas o el Celler Talcomraja, aquests últims organitzadors d’aquesta fira, i que tenen les seves vinyes en aquest mateix municipi, Arenys de Munt.
Joan Munich Arranz, Celler Talcomraja: El Maresme és un lloc peculiar perquè tenim un terreny granític, del granit se’n desprèn el sauló – que és on plantem les vinyes- i això dona un caràcter singular a la fruita. A més a més, tenim els contraforts de la serralada litoral a tres-cents metres d’altura i entre dos i tres quilòmetres arran de mar. Rebem les marinades i això és una gran singularitat que ens dona la comarca.
En una fira de vi, no hi pot faltar un bon maridatge ni producte de la terra. Així que també s’hi ha pogut tastar i comprar tota mena d’aliments que, amb música de Jaume Arnella i un dia esplèndid, han fet lluir la jornada.
| Compartir




