logo
Societat Sant Pol de Mar

Joves xefs competeixen pel premi europeu a Sant Pol de Mar

L'Escola Universitària d'Hoteleria i Turisme acull aquests dies la 9a edició de l'European Young Chef Award. Entre els candidats hi ha el dosriuenc Ànakin Rivera

per Judit Peñaranda| Compartir


Sant Pol de Mar acull aquests dies la novena edició de l’European Young Chef Award de l’Institut de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme. Joves cuiners d’arreu d’Europa competeixen en aquest certamen que aterra a Catalunya en el marc de la distinció de Regió Mundial de la Gastronomia 2025.

 

Aquest dimarts, els 9 candidats han fet una sessió no competitiva on han elaborat plats tradicionals que representen la seva regió. Avui ha estat el torn d’una prova innovadora on els joves cuiners han presentat davant el jurat una reinterpretació del seu plat emblemàtic. Una jornada que s’ha retransmès en streaming perquè tothom pogués seguir-la. I és que hi ha representants d’Eslovènia, Malta, Croàcia, Grècia i altres països d'Europa.

 

anakin.jpg
Ànakin Rivera a l'European Young Chef Aword

 

El candidat català és l’Ànakin Rivera, de Dosrius, qui es va formar, precisament, a l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, on té lloc l'esdeveniment. S'ha presentat a la prova innovadora amb ‘El Maresme al Plat’ un derivat del clàssic Mar i Muntanya.

 

Ànakin Rivera, candidat català: Per la part de mar tinc el calamar de la llotja d'Arenys, després tinc bolets, ceps i fredolics de la zona i també he fet servir papada de porc de Manresa. Amb aquests 3 productes faig el joc de mar i muntanya amb diferents elaboracions, diverses textures i un emplatat més vistós.

 

plat.jpg
Proposta d'Ànakin Rivera per la prova innovadora

 

Xavier Pellicer, membre del jurat: Es veu que hi ha interès a fer les coses bé, hi ha recerca, motivació, tècnica... hi ha molts factors que fan que el nivell sigui molt alt i ens ha sorprès.

 

Aquesta setmana no només està dedicada a la gastronomia, també a la sostenibilitat. Demanen que es tingui en compte a l’hora de comprar, cuinar i veure els residus que generen les diferents receptes. 

 

El concurs també s’ha volgut obrir al patrimoni cultural. Hi ha un programa d’activitats que complementa la competició amb experiències immersives: Ahir van viure la Castanyada a Viladrau, avui han fet una visita a Vilafranca del Penedès per endinsar-se en la tradició castellera i demà faran un recorregut gastronòmic pel mercat de la Boqueria de Barcelona que acabarà amb un dinar a la Fàbrica Moritz.

 

La gran gala se celebrarà dijous a l’edifici històric de la Universitat de Barcelona i serà el moment en què es farà públic els noms dels finalistes i el guanyador.

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d'acord amb la nostra política de cookies.